Grad NOVSKA Službene stranice

"Novljanske mažoretkinje" uspješno se predstavile na svjetskom prvenstvu u Poreču

Kao članice Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske, koji je član MWF-Majorette-sport World Federation, Novljanske mažoretkinje sudjelovale su, na temelju ostvarenih rezultata na nacionalnome prvenstvu, na  MWF-XIII. Europsko prvenstvu mažoretkinja. Nakon što su  ostvarile izvrsne rezultate na europskom prvenstvu (2 srebra i 1 bronca), otputovale su na svjetsko prvenstvo II. World Majorette-sport Championship koje je održano  u Poreču od  22.-25. rujna 2016. godine. Na prvenstvu je sudjelovalo 82 tima iz Europe, Afrike i Azije.

22 juniorke i seniorke; Barbara Bajzek, Ana Bogatić, Ivana Bublić, Gabrijela Ćumurdžić, Lorena Dragomanović, Ivana Humljan, Klara Jakeljić, Anamaria Kadliček, Lucija Krunić, Sara Kujundžić, Hanna Kuruzović, Petra Matić, Ida Mioković, Andrea Popović, Iva Radočaj, Ella Rupčić, Hana Skoko, Ema Slabak, Lorena Šalić, Vitomira Špendić, Lucija Vizjak i Tamara Tomić predstavile su Grad Novsku i svoj tim te izvele dvije koreografije. Juniorke su osvojile peto, a seniorke šesto mjesto.

Prema riječima trenerice Tamare Tomić trenutno se pripremaju za Revijalnu smotru mažoretkinja koja će se održati 9. listopada povom 20. rođendana "Novljanskih mažoretkinja", a ujedno u okviru programa "Lukovo 2016" i obilježavanja Dana Grada Novske.