Grad NOVSKA Službene stranice

Novska domaćin 15. Olimpijskog festivala sporta i prijateljstva najmlađih vrtićanaca iz županije

"Zaklinjemo se da ćemo se natjecati u sportskoj i fer borbi poštujući olimpijski moto brže, više, jače!" - tako glasi zakletva koju su, prilikom održavanja Olimpijskog festivala dječjih vrtića RH za Sisačko – moslavačku županiju, pročitali Inja Dragočajac i Roko Klepac, maleni vrtićanci iz Dječjeg vrtića "Radost" Novska.

15.Olimpijski festival dječjih vrtića RH za Sisačko-moslavačku županiju održan je u četvrtak, 19. svibnja na Gradskom stadionu u Novskoj, a domaćin ovogodišnje olimpijade bio je Dječji vrtić "Radost" Novska. Simbolični olimpijski plamen koji simbolizira težnju za savršenstvom, borbu za pobjedom, mir i prijateljstvo, nosili su mali nogometaši iz Nogometnog kluba "Libertas" Novska. Svečano otvorenje su, uigranim plesnim točkama uveličale malene lipovljanke iz Plesno-navijačko akrobatskog kluba "Iskrice" Lipovljani, a podršku malim olimpijcima došli su iskazati i zamjenik župana Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan sa zamjenikom Vedranom Mihaljevićem i predsjednik Zajednica sportskih udruga SMŽ i Grada Novske Josip Šimunović.

Prema riječima organizatora, u igrama je sudjelovalo oko 360 vrtićanaca iz Gline, Kutine, Lipovljana, Novske, Petrinje, Popovače, Siska i Ludine, a za dobru navijačku atmosferu pobrinuli su se mnogobrojni posjetitelji, koji su s tribina neumorno bodrili svoje ekipe. Ravnateljica DV "Radost" Novska Dijana Kadliček izjavila je kako su djeca zahvaljujući ovom natjecanju bogatija za još jedno veliko iskustvo, te dodaje da su naučili kako nije uvijek bitno pobijediti, već osjetiti pozitivan duh natjecanja. Ekipa iz DV "Radost" Novska ističe kako se vesele i ponose zbog ukupnog drugog plasmana, a imaju i zašto biti ponosni jer su dječaci u nogometu osvojili 1. mjesto, a djevojčice u kategoriji štafeta 3. mjesto. Renato Idžojtić je u disciplini trčanje na 50 metara osvojio 1., a Lucija Bilogrević 3. mjesto, dok je Nika Fundurlija u disciplini skok u dalj zauzela izvrsno 1. mjesto.