Grad NOVSKA Službene stranice

Redovna godišnja skupština NS Novska

Redovna godišnja skupština NS Novska

Članovi Nogometnog središta Novska održali su u ponedjeljak, 12. prosinca redovnu godišnju skupštinu u prostoru DVD Novska. Bila je to prilika da se sumiraju sportski i financijski rezultati u 2015. godini, o čemu je bilo riječi u izvješćima koje su podnijeli predsjednik NS Novska Zlatko Šepović i tajnik Mladen Dodigović. Skupštini su prisustvovali i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, predsjednik NS SMŽ i član UO HNS-a Davor Ivić, tajnik Damir Nogić, kao i predsjednik NS Kutina Mirko Letić.

O sportskim rezultatima nogometnih klubova s područja Grada Novske, općina Jasenovac i Lipovljani, a njih je 15, govorio je u svom izvješću predsjednik Šepović. Kako NS Novska administrativno vodi dva županijska prvenstva, 3. ŽNL - skupina Novska i 2. ŽNL, izvješće se odnosilo upravo na rezultate ostvarene u tim natjecanjima, a izdvojeno je osvojeno 1. mjesto NK "Croatia" Stara Subocka u 3. ŽNL, dok su u ligama mladeži prva mjesta osvojili u konkurenciji juniora NK "Sloga Maris", pionira NK "Stari Grad" i ligi limača NK "Sokol". Kao sastavni dio ovog godišnjeg izvješća prezentirane su i djelatnosti zborova pri NS Novska, a podnijeli si ih Mladen Crnojević u ime Zbora nogometnih sudaca, Milan Kuharić u ime Zbora nogometnih delegata i Mario Milašinović u ime Zbora nogometnih trenera NS Novska "Na žalost svih nas, u 2015. godini izgubili smo jednog velikog prijatelja, sportskog djelatnika i člana Izvršnog odbora  Vladu Radočaja, koji će nam kao takav zauvijek ostati u sjećanju", rekao je pri kraju svog izvješća predsjednik Šepović, na samom kraju zahvalio se gradonačelniku Vladi Klasanu na velikoj pomoći u radu NS Novska, te na iskrenoj i otvorenoj suradnji čelništvu NS SMŽ.

Predsjednik NS SMŽ i član UO HNS-a Davor Ivić u svom je istupu pohvalio rad NS Novska, te se zahvalio i gradonačelniku Klasanu na istrajnom podržavanju rada ovog Središta. Naglasio je da u 2017. godini slijedi reorganizacija 2. i 3. županijske nogometne lige, za koju smatra da će biti od koristi svim klubovima na području Županije.

Pozdravljajući rad Skupštine gradonačelnik Klasan istaknuo je da Grad Novska srazmjerno veličini Proračuna izdvaja najviše sredstava za sport od svih jedinica lokalne samouprave na području Županije, što znači da se u Novskoj cijeni sportski rad s mladima, koje treba odvojiti od ulice i računala upravo sportom, te da se cijeni i izvrsnost sportskih rezultata koje klubovi i pojedinci u Gradu postižu. Također, najavio je i pripremne radove na novom sportskom centru u Gradu.