Grad NOVSKA Službene stranice

Sadržajna godišnja skupština ŠRD

Sadržajna godišnja skupština ŠRD "Karas" Novska

U nedjelju 7. veljače Športsko ribolovno društvo „Karas“ održalo je svoju godišnju  skupštinu u maloj sali Doma u Bročicama. Na skupštini je izneseno izvješće o radu i financijsko izvješće za 2015. godinu koje je podnio predsjednik društva Boris Horvat, a ujedno je donešen i plan rada za 2016. godinu.

Naglašeno je da članovi društva održavaju sve ribolovne vode na području grada Novske, poribljavaju vode, održavaju obale, bave se ekologijom. Priređuju i ribolovna natjecanja na jezeru Bajer u Bročicama, o kojemu posebno skrbe i koje je u njihovom vlasništvu. Podnoseći izvješće o radu,predsjednik Horvat naglasio je kako se članovi društva smatraju promicateljima i turizma, čuvarima okoliša, vode i života u njoj na području grada.  No, prisutni su i problemi. Kao jedan od većih navedeno je neodrživo stanje zaštite okoliša uz samo jezero Bajer, a za koje odgovornim smatra tvrtku “Pelet Grupa d.o.o.” u Bročicama, u neposrednoj blizini jezera. Ne promijeni li se stanje Horvat najavljuje i prosvjedne akcije članova ŠRD "Karas". Kao drugi problem je navedena suradnja s susjednim ŠRD "Jez" Jasenovac, odnosno izostanak dogovora o reciprocitetu izlazaka ribiča na ribolovne vode oba društva, tako da članovi "Karasa" još uvijek ne mogu svoje aktivnosti provoditi na rijeci Savi. Predsjednik Horvat na kraju najavio je u 2016. godini početak radova na uređenju lijeve obale kanala Strug.

Skupštini su nazočili i predsjednik Zajednice športskih udruga grada Novske i predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije prof.  Josip Šimunović, predstavnici županijskog saveza ribolova SMŽ i ŠRD "Amur Kutina" i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan.

Gradonačelnik Klasan također se osvrnuo na rad tvrtke “Pelet Grupa d.o.o.”, najavljujući skorašnje potpisivanje peticije, a nakon toga i konkretne radnje kako bi se zaustavilo zagađivanje okoliša. Čestitao je članovima ŠRD "Karas" na uspješnoj 2015. godini, zaželjevši im "Bistro" i u ovoj 2016. godini.