Grad NOVSKA Službene stranice

Uspješan vikend za JAK

Uspješan vikend za JAK

Protekli vikend bio je vrlo uspješan za članove Jasenovačkog atletskog kluba. U petak su najmlađi nastupili na kvalifikacijama ERSTE plave lige u Zagrebu, gdje su osvojili tri odličja i ostvarili čak 8 plasmana među prvih 10. Spomentu ćemo samo najuspješnije: Matea Lončar osvojila je 2. mjesto kod učenica 4. razreda u bacanju vorteka, a Mihael Prelesnik je osvojio čak dvije medalje kod učenika 3. razreda - bio je najbrži na 300m i drugi na 60m. Njih dvoje su izborili nastup na finalu Erste lige, koje će će održati na "Hanžekovićevom mitingu" 6. rujna. 


U nedjelju je održano 2. kolo Hrvatske atletske lige sjever (HALS) za mlađe kategorije - ovoga puta nastupili su samo Patrik Balić i Marina Tomić. Patrik je osvojio 3. mjesto u bacanju kugle kod starijih kadeta. Marina je otrčala izvanredno na 300m prepone - postavila je novi klupski rekord i najbrže kadetsko vrijeme u Hrvatskoj u posljednjih pet godina - 45,02 sekunde.


"Iza nas je odličan vikend, posebno veseli napredak ovih mlađih nada", rekao je trener Šepović i dodao da dobri rezultati Marine Tomić odavno više nisu iznenađenje, a ovaj rezultat je pokazatelj da smo u pripremnom dijelu sezone dobro radili. Već slijedeći vikend je novi izazov pred članovima JAK-a - u Čakovcu se održava Prvenstvo Hrvatske u višebojima, na kojem će Marina i Silvija Alich pokušati doći do jedne medalje.